Schilders Wijdemeren

Dit moet je doen bij het oplopen van schade

Er zijn een aantal verschillende situaties waarin het nodig is om iets aan je dak te laten doen. Het kan zo zijn dat jij net een nieuwe woning hebt gekocht of simpelweg al heel lang onder hetzelfde dak woont. Ook kan het zo zijn dat er door een storm, schade is aangericht aan je dak. Wanneer dit het geval is, zijn er een aantal dingen die je moet doen. Wat deze dingen zijn kun je in dit artikel wat meer over te weten komen.

De kosten bij het oplopen van schade door een storm

Wanneer jij een dak laten vervangen door Eigenhuis Dakdekker nabij Eindhoven overweegt omdat je schade hebt opgelopen bij een storm, is het belangrijk dat je eerst een aantal dingen doet. Het kan namelijk zo zijn dat de dakschade die is opgelopen wordt vergoed door je verzekering. Wel is het in dit geval van belang dat je foto’s hebt als bewijs van de schade of iemand van de verzekering langs laat komen. Wanneer je foto’s hebt gemaakt zul je contact moeten opnemen met je verzekering die uiteindelijk een uitspraak zal doen over wat er wordt vergoed. Hoeveel er van de schade wordt vergoed is grotendeels afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten. Als de schade minimaal is, kan het zo zijn dat dit volledig binnen het eigen risico valt. Wanneer dit niet het geval is, zul je geld krijgen voor de renovatie van je dak. Dit is zeker het proberen waard, aangezien de kosten van het renoveren van je dak flink kunnen oplopen. Het gaat meestal over duizenden euro’s.

Wat komt er kijken bij het laten renoveren van je dak?

Als je van plan bent om een dakrenovatie te laten uitvoeren, zijn er een aantal verschillende dingen die je kunt doen. Wanneer de schade beperkt is, kan het voldoende zijn om alleen het gedeelte dat beschadigd is, te repareren. Je zult hierbij een aantal dakpannen moeten vervangen en misschien de dakplaten moeten laten repareren. Ook kan het echter zo zijn dat er meer schade is en het verstandig is om je gehele dak te laten renoveren. De kosten van het laten repareren van je dak zijn relatief hoog. Vandaar dat het verstandiger kan zijn om alles in een keer goed te laten vervangen. Anders moet je over een paar jaar weer wat aan je dak te laten doen.