Schilders Wijdemeren

Hoe kies je de juiste kleur voor je woonkamer?

Het schilderen van je woonkamer is altijd een leuke uitdaging. Of je er nu pas komt wonen of omdat je vindt dat je woning na een aantal jaar wel eens een opfrisbeurt kan gebruiken, schilderen is altijd een leuke uitdaging. En dat is niet zo gek want een nieuw fris kleurtje doet een hele hoop aan het uiterlijk van de woonkamer. Alleen hoe weet je nu welke kleur het beste past in je woonkamer? In deze blog lees je een aantal tips!

Kijk naar de basis

Als je wilt weten welke kleur geschikt is voor jouw woonkamer dan is het belangrijk om te kijken naar de basis van jouw woonkamer. Wat voor kleuren heb je nu in de woonkamer of hoe ziet de woonkamer er van de binnenkant uit? Is er veel of weinig natuurlijk licht. Dit is heel belangrijk om een inschatting te maken voor de kleuren die je moet kiezen.

Maar ook de kleur van je vloer is bepalend om een goede inschatting te maken welke kleur geschikt is voor je woonkamer. Als je bijvoorbeeld een donkere vloer hebt is het verstandig om de muren licht van kleur te houden anders wordt het een donker geheel. De basis van de woonkamer is dus heel erg belangrijk in het bepalen van een kleur voor de woonkamer.

Vraag een kleurenstaal

Hoe mooi iets ook kan lijken op een foto in een woonmagazine of bij bijvoorbeeld een vriend of vriendin thuis, in de werkelijkheid kan de kleur in jouw woning enorm tegenvallen. Om die reden is het dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je zeker bent van je zaak en dat de kleuren ook daadwerkelijk mooi zullen staan.

Dit kun je testen door een kleurenstaal mee naar huis te nemen. Als je bij een bouwmarkt gaat kijken voor verf kun je vaak wel een aantal kleurstalen mee naar huis nemen. Zo kun je gelijk kijken of die kleur echt zo mooi zal staan in je woonkamer ook niet. Tevens kun je de kleurenstaal ook gebruiken om overige accessoires voor in de woonkamer te kopen.

Wanneer je bijvoorbeeld nieuwe meubels koopt is het heel handig om dit gelijk af te stemmen bij de kleuren voor op jouw muur. Een goede voorbereiding is daarom heel erg belangrijk. Zo voorkom je teleurstelling en tegenslag.

meer te weten komen

gereedschappen

Wanneer

voordelen